Growth Tribe – Communiceren op afstand is toch nét iets anders

Growth Tribe – Communiceren op afstand is toch nét iets anders

Als jij net zoals de gemiddelde Nederlander bent dan komt dit wellicht bekend voor: Je zit op je studeerkamer, die overigens vorige week nog fungeerde als was opvouw hok. Je zit achter je nog tijdelijk aanvoelende en toch niet zo ergonomische bureau. Maar wat toch wel het meest uit het oog springt, je hebt de afgelopen week evenveel conference calls gehad als heel 2019 bij elkaar.

Je begint met een teammeeting, daarbij probeert iemand de leiding te nemen maar de verbinding valt weg. Dus iemand anders neemt het over. Tijdens een discussie kom je er toch achter dat communiceren via een camera toch iets anders is. Je kan niet even een onderonsje hebben, want dat betekend kei hard door elkaar praten.

Enfin, je spreekt af netjes op elkaar te wachten met praten. En op dat moment gebeurd het. Je collega begint te praten, je weet wel die ene. Die zo langdradig is. Face-to-face kan je er nog wel mee dealen. Of ja, je moet wel, want weglopen is ook weer zoiets. Maar online heb je kansen. Want zolang je maar blijft knikken hebben ze niks door. Je verdwaald op LinkedIn en kijkt stoïcijns naar je scherm wanneer je stiekem een mail aan het typen bent. En dan komt het ineens binnen, F@!#, ik moest notuleren. Je kijkt op de mickey mouse klok van je dochter en beseft dat je de helft van de meeting hebt gemist. Niet meer goed te maken. Helaas. Je probeert het te redden met een vage en veel te algemene samenvatting richting je collega’s, maar iedereen beseft het: Online vergaderen is toch net iets anders..

Klinkt misschien bekend?

Ik was even afgedwaald, maar als dit nou herkenbaar klinkt dan heeft Growth Tribe iets handig voor je. 5 tips hoe je nou effectief kan vergaderen samen met je team. Zeker even doorlezen, want Growth Tribe heeft er aardig wat ervaring mee!

Owja, en deel in de comments even jou leukste ervaring met online team meetings, hoe gekker hoe beter 😁Maarten

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *