Over coronakansen.nl

Coronakansen.nl is het online platform waar inspiratie wordt gedeeld over hoe ondernemers succesvol omgaan met het Coronavirus. Positief, maar met respect. Verhalen over ondernemers die de moeilijke situatie weten om te draaien. Niet “hoe we met de situatie om gaan”, maar juist “hoe gebruiken we het om onze echte kernwaarden te laten zien”.

Onze boodschap: Blijf kansen zien, de Nederlandse economie moet blijven draaien.

Als ondernemer zie ik om me heen dat werkgevers de nodige maatregelen nemen. Personeel gaat massaal thuis werken, klant bezoeken worden afgezegd, risicoplannen worden gemaakt om in het slechtste geval de productie te laten draaien. Bedrijven beginnen al een beetje te kraken. Het feit blijft dat de wereld er voor ons allemaal even heel anders uit ziet. Buiten kijf staat dat ik veel medeleven heb voor de directe en in-direct slachtoffers van het Coronavirus, maar ik weet ook dat bedrijven moeten blijven draaien voor een gezonde economie. Zonder bedrijven geen brood dat gebakken wordt, geen werkgelegenheid en geen innovatie waar Nederland zo trots op is.

Met dit online platform wil ik de inspirerende verhalen van ondernemers delen die de situatie weten om te denken. Wij hebben het niet over mondkapjes verkopen op bol.com. Nee, wij hebben het erover dat alle beurzen van je concurrent worden geannuleerd. Wij hebben het over dat je personeel ineens meer tijd heeft. Wij hebben het over de kansen die ontstaan doordat je personeel geen onnodige meetings meer heeft. Maarten van Dijk – Oprichter Additive Center